Sommar aktiviteter

Hos oss finns det aktiviteter för alla åldrar. Oavsett om du föredrar kortare mer action fyllda aktiviteter eller längre dags utflykter så har vi nått för dig!

Sommar aktiviter

Visa våra sommar aktiviteter

Aktiviteter för barn

Visa våra aktiviter för barn

Längre aktiviteter

Visa våra längre aktiviter

Sommar

Området i och runt Johannisholm är perfekt för många utomhus sporter och aktiviteter. Skogar, sjöar, kullar och berg erbjuder underbara landskap och skönhet. Från vår campingplats och holiday village erbjuder vi ett stort utbud av aktiviteter. Du kan antingen gå med i den övervakade verksamheten eller, naturligtvis ordna dina egna spännande resor. Det finns aktiviteter för alla åldrar, både sommar och vinter och även särskilda kvalifikationskoder för skolor, grupper och företag.

Ta en underbar morgonpromenad genom oändliga skogen, över upphöjda myrar och tidigare klara sjöar. Sedan kanske på eftermiddagen en bike ride längs smala banor, och för kvällen, paddla kanot och se bäver i sjön.

Nästa morgon kanske du står på en bergsplatå, 650 meter upp, njuter av utsikt och på eftermiddagen befinner du dig på en spännande quad safari medan barnen har kul på klätterväggen och har en go på bågskytte. På kvällen är det en wildlife safari för hela familjen under vilken vi leta efter (och ofta hitta) älg och andra vilda djur.

En dag senare kanske yngsta barnen gå med i the pirate adventure, och de äldre barnen får bygga en trailer. Detta ger dig en perfekt tid att delta i en GPS-turné genom vackra landskap.
Dessa är bara några av många äventyr kan du uppleva i och runt Johannisholm. Vi har en lista över alla möjliga aktiviteter med Johannisholm Stugby & utomhus centrum. Du kommer inte vara uttråkad. Det finns så mycket att du förmodligen skulle behöva mer tid!

Bågskytte

Bågskytte är en aktivitet för 12 år och uppåt. Bågskytteområdet ligger inom gångavstånd antingen i den gamla ladan eller precis utanför. Först går vi igenom säkerhetsinformation och instruktioner om hur du använder utrustningen. Sedan har alla en övning för att vänja sig vid fören. Slutligen provar vi några övningar och tävlingsresultat.

Flott bygge

Tillsammans bygger vi en flotta från grundläggande komponenter. Antalet deltagare bestämmer flottans storlek. Vår instruktör förklarar först några tips som hjälper dig. Vi konstruerar flottan med tunnor, stolpar och repknutar. När vi har byggt flottan tar vi den till vattnet och startar den. Förhoppningsvis flyter det och vi spelar spel och har mycket kul på vattnet.

Skyddsbyggnad

För att bygga skydd använder vi rep och allt annat material som vi hittar i skogen. Vi bygger vårt skydd tillsammans, och våra guider ger dig tips och råd. Om du gör ett bra skydd kan du till och med stanna ute och sova i det över natten.

Luftpistolskytte

Denna aktivitet är för 12 år och uppåt. Sortimentet är inomhus i den gamla ladan. Först går vi igenom säkerhetsinstruktionerna och sedan är det dags att börja skjuta. Det finns olika typer av mål att sikta på, inklusive ballonger och ett anka galleri.

Lead airgun pellets.

Väggklättring

Klättringsvägarna sträcker sig från 8 till 10 meter höga. Först lär vi oss att sätta på klätterstammen och sedan går instruktören igenom några säkerhetspunkter. Äntligen är det dags att börja klättra. Det finns många vägar att välja mellan för att passa din förmåga och ge dig en utmaning.

Mountainbiketur Kättbo

Denna resa är perfekt för sportentusiaster. Turen tar oss med på skogs- och skoterleder. Det finns en brant kulle att stiga upp men sedan en underbart snabb anständig. Under denna resa är det viktigt att ta med tillräckligt med dryck.

Kanoturer

Det finns flera kanoturer från Johannisholm. De populära turerna är Venjanssjön och Orklingen. Till att börja med förklarar vi hur du styr kanoten i vattnet och hur du packar din utrustning. Vi har olika resor från en dag till tre dagar med övernattningsläger bredvid sjön. Vi tillhandahåller all utrustning som behövs för lägret och naturligtvis har vi en lägereld!

Fyrhjuling safari

Först ger vår guide en bra förklaring om att köra en fyrhjuling och saker att tänka på för säkerhet. Sedan tar vi en provkörning runt vårt eget spår på plats innan vi börjar den spännande safarin. Du måste ha körkort eller skoterlicens för att köra fyrhjuling. eller om du vill kan du passera på våra instruktörer fyrhjuling.
hiker using smartphone

GPS-vandring

Under denna aktivitet använder vi en GPS-mottagare för orientering. Vi använder en koordinat till den första vägpunkten och när vi anländer måste vi till nästa koordinat och så vidare tills vi når hem. Vi måste söka noga eftersom de är väl gömda i skogen.

Natur Safari

Nature Safari tar oss att se djuren i deras naturliga omgivning. Vi kör med minibuss genom skogsområdena på jakt efter älgar, bäver, räv, grävlingar, kranar och andra djur som bor här. Vi stannar vid en vacker utsiktspunkt och stannar senare för en kopp kaffe eller te.
Moose in Velvet

Vandra genom naturreservatet Gnupen

Leden (cirka 7 km) går genom naturreservatet Gnupen. Det är en vacker promenad genom naturliga omgivningar. Vi går på plankor genom myrar och smala stigar uppför berget. Höjdpunkten för denna turné är den 657 meter höga toppen, som sträcker sig cirka 180 meter över dess omedelbara omgivning. Härifrån på en klar dag kan du se Norge.

sv_SE