Året om aktiviteter

 Johannisholms Stugby erbjuder fritids aktiviteter för både vuxna och barn och för både sommar och vinter säsonger.

Vedeldad bastu:

I ett avskilt område på plats, nära den gamla ladan och vattenhjulet, finns vår vedeldade bastu och avsvalkningspool. Här kan du njuta av en avkopplande bastu i en vacker naturlig miljö. På sommaren kan avsvalkningspoolen (en del av styrhuset) användas för att ”svalna”; på vintern finns det alltid gott om djup snö till hands. Det finns ett omklädningsrum i närheten och tillgängligt året runt, bastun är en perfekt plats att koppla av efter en lång dag med aktiviteter.

Vedeldad badtunna:

Den traditionella vedeldade badtunnan vetter mot en fantastisk utsikt över floden Vanån. Vattnet hålls vid en behaglig temperatur och förblir varm länge. På sommaren är det en kall dusch och på vintern mycket snö – om du skulle behöva ”svalna”. Oavsett om du vill fågelskådning eller umgås med vänner eller familj är det en underbar lugn miljö för en avkopplande avslutning på dagen.

Grillhytt:

Grillstugan är tillgänglig för grupper och familjeuthyrning. Här har du chansen att sitta och njuta av en inomhusgrill över öppen eld oavsett vädret. Med renskinn över bänkarna är det verkligen en vacker plats att koppla av både sommar och vinter. Det finns plats i grillstugan för upp till 16 personer.

Pytt i Panna på Muurikka:

Detta är både en upplevelse av matlagning i en naturlig miljö och en huvudmåltid för dagen. På vintern hålls det normalt i TeePee och på sommaren kan det hållas utomhus. Det är en traditionell skål med tärnad potatis, grönsaker och kött beredd på en platt panna (Muurika) över eld (gas eller ved) och bakad med ett ägg. Du kan antingen nominera en av din grupp till ”kock” eller växla i matlagningen.

Kolbulle om öppen eld:

Under denna middagsaktivitet visar vi dig hur man gör riktiga svenska salta pannkakor i långhanterade pannor över öppen eld. Vi använder lingon (en sylt av lingonbär) och bacon.

Pizza bakning:

Vi använder den ursprungliga ugnen som användes för att baka brödet för hela byn. När den väl har nått rätt temperatur skjuter vi glödet åt sidan och baksidan av ugnen för att skapa en hästskoform och skjuter sedan din pizza från träskalet in i ugnen och ser den laga mat.

sv_SE