Vinter aktiviteter

Hos oss finns det aktiviteter för alla åldrar. Oavsett om du föredrar kortare mer action fyllda aktiviteter eller längre dags utflykter så har vi nått för dig!

Aktiviteter för barn

Visa aktiviter för barn

Vinter aktiviteter

Visa våra året om aktiviteter

Priser & packlista

Visa pris och packlista

Vinter

I Sverige är vintern verkligen förtrollande med ett vitt landskap av snö och istappar mot en klar blå himmel och frisk luft. Naturligtvis finns alla tänkbara slags vinter aktiviteter här. Svensk is och snö är varierad och överraskande, en upplevelse som du inte vill missa!

En perfekt plats för en svensk vinter upplevelse är Johannisholm Stugby, en mysig liten, familj- holiday park i hjärtat av vackra landskapet Dalarna. Det finns alltid något som händer, både för unga och gamla, i och runt semester byn. För att ge några exempel, snöskoter safaris, fiske, vinter camping, hund-släde, åkattraktioner, ice skating och snowshoeing. Inte för att förglömma bastun, grill stugan och samernas hydda(TeePee tält). Den svenska vintern i Dalarna kan vara kall men då oftá torr också, med mycket snö, men även mild och ibland blåsig. Vill du testa på den svenska vintern? Gå vidare och läs på, ta även kontakt med oss för eventuella frågor.

Vintercamping

Vintercamping i tält? På platsen för Johannisholm Adventure har vi ett stort tipitält där du kan tillbringa natten på en säng av tallgrenar och renskinn. För att hålla dig varm brinner en sprakande eld i kaminen. Det är underbart att sova i en tjock sovsäck medan det fryser ute, du kan också skapa ett skydd ute om du vill. Detta görs genom att bygga upp snön och sätta tallgrenar över toppen och insidan.

Snösko promenad

På vintern blir delar av området som är lätta att nå på sommaren omöjliga. Hur kan vi nå dem? Enkelt: till fots! med speciella snöskor som ser lite ut som tennisracketar. Du kan gå över frysta träsk och snöiga kullar. I den magnifika omgivningen hör du bara den sprakande snön. På snöskorpromenaden använder vi GPS för att hitta vägen, du går från en GPS-koordinat till en annan.

Isfiske

Isfiske är en typisk svensk vinteraktivitet som du kan ha kul med. Du borar ett hål i isen och försöker fånga fisk med speciella stavar. Du håller dig varm på renskinn med en eld på isen.

Skotertur

Med snöskotern kan du nå speciella platser och täcka mer avstånd än snöskospåren. Var säker på att en sådan resa genom den svenska vintern aldrig kommer att glömmas bort. Längs vägen stannar vi för en utsökt varm choklad.

Hundspannstur

Har du alltid drömt om en resa med släde, dras av ett team entusiastiska huskies? Detta kan ordnas, resan i sig är spektakulär och områdets tuffa skönhet ger en extra dimension. Ett vinteräventyr för alla åldrar.

Skidåkning och snowboardåkning

Breda, tysta backar och till och med riktiga snowboardparker ligger inom räckhåll för Johannisholm. Det finns något för alla. I närheten av Mora ligger Gesundaberget med familjevänliga backar, och längre bort vid Sälen är Sveriges största skidort. Pisterna är barnvänliga och lämpliga för nybörjare och avancerade. Skid- och snowboardutrustning kan hyras från någon av platserna.

Längdskidåkning

Nära Johannisholm är ett paradis för längdskidåkare. Det finns lokala längdåkningsspår inom Venjan och Mora, skidåkning i Sverige ger dig den ultimata känslan av frihet som tillhör en skidsemester. Närliggande Vasaloppet är världens största längdskidåkning. I vilka många tusen deltar och lockar många åskådare.

Skridskoåkning

Svenska människor är riktigt intresserade av skridskoåkning. Det finns skridskobanor (naturligtvis) på de närliggande sjöarna, Kattbosjön, Orsasjön, Siljan och Ojesjön. Här verkar isfälten nästan oändliga med så många frysta sjöar.

Curling

Curling är en sport där spelare skjuter stenar över ett isark mot ett målområde som är uppdelat i fyra ringar. Det är relaterat till skålar. Två lag med fyra spelare växlar om att skjuta tunga, polerade granitstenar, även kallade stenar, över iskrullningsarket mot huset.

Promenad med lykta

Vi åker ut i skogen på natten med lyktor som delas mellan gruppen. Vi går upp genom skogen mot en eld där vi stekar marshmallows och har varm choklad. Lyssnar efter alla djur på vägen.

9km gång

Vi går genom skogen upp till en Farbod (sommargård) och sedan följer du skogsspåren till en magnifik utsiktspunkt eller omgivningen.

Special winter packages

The winter possibilities are endless…… Johannisholm also caters for special requirements. Want someting special, such as a snow shoe hike and camp in the mountains?  Call or email us in advance, rhen we can discuss the possibilities.

Party in Johannisholm

At Christmas and New year in Johannisholm special activities are planned,

Chritmas in Sweden is traditionally a special atmposphere, Similary in Johannisholm in the cosy bakery we celebrate Christmas with a traditional hot buffet Julbord. You can cut your own Christmas tree for your cabin to create a real christmas spirit.

New years eve we celebrate in the bakery with delicious food and then we have fireworks as the clock strikes 12.

sv_SE